ZZP Start
ZZP Start

Creditcard

Naast een zakelijke rekening, kan het ook de moeite waard zijn om een zakelijke creditcard te hebben als zzp’er. Vooral als je voor je eigen bedrijf ook naar het buitenland afreist kan dit erg handig zijn. In het buitenland kun je vaak niet met een gewone betaalpas betalen en lopen zakelijk en prive snel door elkaar als je geen zakelijke bankrekening hebt. Maar ook wanneer je voor je business alleen zaken doet in Nederland kan een zakelijk creditcard het overwegen waard zijn. Bijvoorbeeld wanneer je geregeld grote uitgaven moet doen voor je bedrijf.

Wat is het voordeel van een creditcard?

Of je een creditcard nu zakelijk of privé gebruikt, een creditcard onderscheidt zich van een normale bankpas doordat het bedrag niet direct van je rekening wordt afgeschreven. Meestal heb je een maand om het bedrag te betalen aan de creditcardmaatschappij en kun je tot die tijd tot een afgesproken limiet geld uitgeven. Erg fijn als je zakelijk een grote aanschaf moet doen en een aantal cliënten hun factuur nog steeds niet hebben betaald! Privé is het vaak mogelijk om je creditcarduitgaven in verschillende termijnen terug te betalen, hier betaal je dan natuurlijk wel rente over. Bij een zakelijke creditcard bestaat deze optie meestal niet of je betaalt een rente van meer dan 10% waardoor deze optie zeer onverstandig wordt.

Naast het voordeel dat het geld niet direct van je rekening wordt afgeschreven en dat je door zakelijk en privé gescheiden te houden meer overzicht hebt op je financiën, zijn er meer voordelen aan een zakelijke creditcard verbonden.

Verzekering

Een groot voordeel aan betalingen doen met een creditcard is dat de aankopen doorgaans wereldwijd automatisch verzekerd zijn. Dit geldt zowel voor producten die je met de creditcard aanschaft, als reizen die je met de creditcard boekt. Check altijd de kleine lettertjes van je creditcardmaatschappij om hier zeker van te zijn, maar de meeste maatschappijen bieden deze service.

Aankoopverzekering

Koop je veel en regelmatig spullen voor je onderneming? Dan vind je het vast prettig als deze aankopen verzekerd zijn. Door af te rekenen met je zakelijke creditcard in plaats van je gewone betaalpas zorg je hiervoor, want de meeste banken verzekeren automatisch alle zaken die met hun creditcard worden betaald. Kijk goed of er een limiet is en voor welke periode de spullen verzekerd worden, zodat je niet over- of juist onderverzekerd bent.

Reisverzekering

Ga je regelmatig op zakenreis? Dan is het verstandig om een goede reisverzekering te hebben. Of is een losse reisverzekering niet nodig? Sommige creditcardmaatschappijen bieden een gratis reisverzekering aan wanneer je de reis hebt geboekt met hun creditcard. Vooral voor de reislustige zzp’ers onder ons, kan een dergelijke creditcard zeer interessant en lucratief zijn.

Andere voordelen

Elke bank en creditcard heeft zijn eigen voorwaarden en voordelen. Zo bieden sommige creditcardmaatschappijen punten aan voor elke uitgave die je doet. Deze punten zijn vervolgens geld waard, omdat je ze aan vliegreizen kunt uitgeven of aan bepaalde kledingmerken. Andere creditcard maatschappijen geven je korting bij bepaalde winkels of tankstations. Het is de moeite waard om te kijken welke creditcardmaatschappij het beste past bij jouw (zakelijke) uitgavenpatroon, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de extra voordelen die een creditcard biedt.

Waarom een zakelijke creditcard?

Ben je online of in het buitenland actief als zzp’er dan is het bijna noodzakelijk om een zakelijke creditcard te hebben. Dit komt omdat een betaalpas niet altijd werkt in het buitenland. Hetzelfde geldt voor ondernemers die online willen adverteren: vaak kunnen deze advertenties alleen met een creditcard worden betaald. Op deze manier word je genoodzaakt om een zakelijke creditcard aan te schaffen. Doe je dergelijke uitgaven met je privé kaart, dan wordt het lastig om je administratie goed bij te houden. Daarnaast verbieden sommige banken het om met een privé rekening zakelijke uitgaven te doen.

Word je niet genoodzaakt om een zakelijke creditcard aan te schaffen? Dan kan dit alsnog het overwegen waard zijn door de voordelen die aan een betaling met een creditcard zitten.

We zetten alle voordelen van een zakelijke creditcard voor je op een rij:

 • Geeft inzicht in je zakelijke financiën
 • Wereldwijde betaalpas
 • Grote uitgaven kunnen achteraf worden betaald
 • Aankopen worden vaak gratis verzekerd
 • Veel creditcardmaatschappijen bieden nog meer voordelen

Nadelen zakelijke creditcard

Een nadeel van een zakelijke creditcard is dat de kosten vaak hoger zijn dan van een gewone creditcard, vooral als startende ondernemer kan dit een reden zijn om niet direct een zakelijke creditcard te nemen. Ook wordt een creditcard niet overal geaccepteerd in Nederland. Doe je voor je werk inkopen in de supermarkt? Dan kun je hier in Nederland vaak niet met je creditcard betalen, tenzij je naar een winkel als de Makro of Hanos gaat.
Een ander nadeel is dat je met een zakelijke creditcard vaak niet gespreid kunt betalen, wat met een normale creditcard wel vaak het geval is. Zorg dus dat je altijd goed inzicht hebt of je de volgende maand al je creditcarduitgaven echt kunt betalen. De boetes bij uitstel van betaling zijn bij een zakelijke creditcard vaak niet mals. Tot slot heeft niet elke bank een zakelijke creditcard in het pakket.

We zetten alle nadelen van een zakelijke creditcard voor je op een rij:

 • een zakelijke creditcard is relatief duur
 • een creditcard wordt niet overal geaccepteerd
 • uitgaven met een zakelijke creditcard kun je vaak niet gespreid betalen
 • niet elke bank heeft een zakelijk creditcard

2 gedachten aan “Creditcard”

 1. 🔴 You got 65 677 Dollars. Gо tо withdrаwаl >> https://telegra.ph/BTC-Transaction--767056-03-14?hs=4900b84a78e264c23ecf7a03f72cce2c& 🔴 schreef:

  ek3eyr

 2. ✔ TRАNSАСТIОN 1. ВTC. Get > https://script.google.com/macros/s/AKfycbyg8uZ6338McPZoyHZOchZTsjZVbGk32vtgin0a4co-9k_pONAFe4lD4i6sWjpSHA1N/exec?hs=4900b84a78e264c23ecf7a03f72cce2c& ✔ schreef:

  9p2pz8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *