ZZP Start
ZZP Start

Marketing sales

Als zzp’er kun je enorm profiteren van het inzetten van marketing en sales. Echter, als zzp’er ben je met heel veel activiteiten bezig, hoe kun je daar dan ook nog marketing en sales bij toevoegen? Als je omzet een boost kan gebruiken kunnen deze methodes helpen om targets te behalen. Zeker als je net begint als zelfstandig ondernemer kan het verstandig zijn om marketing en sales in te zetten om meer projecten binnen te halen. Als zzp’er is het belangrijk om jezelf te onderscheiden van de concurrentie. Hier lees je wat voor activiteiten je kunt ondernemen om jezelf op de kaart te zetten.

Doelgroep bepalen

Ondanks dat je doelgroep misschien redelijk voor de hand ligt, kan het zeker geen kwaad om hier wat extra over na te denken. Want, waar bevindt je doelgroep zich, zowel online als offline? Waarom heeft de doelgroep jouw product of dienst nodig? De antwoorden hierop vind je op de pagina doelgroep bepalen.

Drukwerk

Veel marketing speelt zich tegenwoordig online af. Toch vormt drukwerk nog steeds een belangrijk en groot deel van de marketingactiviteiten voor zzp’ers. Goed drukwerk zorgt voor een eerste indruk die relaties bij blijft. Wat zorgt ervoor dat een business card daadwerkelijk als goed wordt ervaren? En wat voor overige drukwerk producten kunnen de offline marketing van je onderneming een boost geven? Lees hier hoe je drukwerk zo efficiënt mogelijk in kunt zetten als zzp’er.

Logo maken

De meeste zelfstandige ondernemers willen het liefst zo veel mogelijk zelf doen. Waarom zou je het ontwerpen van je logo uitbesteden? Lees hier meer over de do’s en don’ts bij het ontwerpen van een logo.

Website maken

De kosten voor het laten maken van een website kunnen voor een beginnende zzp’er moeilijk te betalen zijn. Daarom kiezen veel zelfstandig ondernemers ervoor om hun eerste website zelf te ontwerpen. Er bestaan genoeg (gratis) mogelijkheden om een mooie, professionele website te maken. Echter, er zijn veel zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Heb je de domeinnaam al geregistreerd bijvoorbeeld? En waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een hosting? Lees het antwoord op website gerelateerde vragen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *