ZZP Start
ZZP Start

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) verlengd

Goed nieuws voor zzp’ers en andere ondernemers: de noodregeling waarmee de overheid is gekomen om de corona crisis door te komen is verlengd. Veel ondernemers kunnen dit steuntje in de … Lees verder “Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) verlengd”

Zzp’er in Nederland en werken vanuit het buitenland: dit moet je weten

Verblijf je in het buitenland en wil je je inschrijven als zzp’er in Nederland? Of ben je al zzp’er en wil je vanuit het buitenland werken? Afhankelijk of je in … Lees verder “Zzp’er in Nederland en werken vanuit het buitenland: dit moet je weten”

Hoe kan ik de Tozo aanvragen?

Veel zzp’ers worden met hun eenmanszaak keihard getroffen door de corona crisis. Opdrachten kunnen niet worden uitgevoerd, er komen geen nieuwe opdrachten binnen of facturen worden niet betaald. Om zzp’ers … Lees verder “Hoe kan ik de Tozo aanvragen?”

Aanbesteding winnen zzp'er

Tips om een aanbesteding binnen te halen

Om een opdracht van de overheid binnenhalen hoef je gelukkig niet een netwerk in het stadhuis te hebben. Projecten die worden uitbesteed door ondernemers worden in de markt gezet door … Lees verder “Tips om een aanbesteding binnen te halen”

Doorstuderen als zzp'er

De mogelijkheden voor doorstuderen als zzp’er

Een leven lang leren. Het is een van de slogans die je steeds vaker hoort in de media en politiek. Zeker voor ondernemers is het belangrijk om continu jezelf bij … Lees verder “De mogelijkheden voor doorstuderen als zzp’er”

Trouwen als zzp'er

Trouwen als zzp’er, wat moet je weten?

Sinds 2018 ben je in Nederland niet meer automatisch in gemeenschap van goederen getrouwd. Voor die tijd werden alle bezittingen en schulden automatisch van beide partners, tenzij anders werd aangegeven. … Lees verder “Trouwen als zzp’er, wat moet je weten?”

ondernemen onder de 18 jaar

Ondernemen onder de 18 jaar

Het is een trend die ZZPStart natuurlijk alleen maar kan aanmoedigen, steeds meer jongeren onder de 18 jaar starten hun eigen bedrijf. Het Jeugdjournaal vermelde al in de zomer van … Lees verder “Ondernemen onder de 18 jaar”

De voorwaarden van zakelijke koffie en thee als zzp'er

De voorwaarden van zakelijke koffie en thee als zzp’er

De redactie van ZZPStart is zelf ook gek op zakelijke aankopen. Eerder schreven we al over onder andere zakelijk internet, energie, reizen en werkkleding. Een overzicht van deze artikelen vind … Lees verder “De voorwaarden van zakelijke koffie en thee als zzp’er”

ZZP AOV

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitgelicht

Zowel als particulier als ondernemer zijnde is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Hiermee dek je jezelf in tegen financiële risico’s die kunnen ontstaan vanwege je bedrijf. Denk … Lees verder “De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitgelicht”

Klanten binnenhalen via Instagram ZZPStart

Zo haal je klanten binnen via Instagram

“Instagram, zonde van mijn tijd!” menen veel ondernemers. Als zzp’er heb je het al druk genoeg. Je wilt je focussen op je vak, en daarnaast moet je je ook nog … Lees verder “Zo haal je klanten binnen via Instagram”