ZZP Start
ZZP Start

Werkkleding

Zodra je ingeschreven bent bij de Kamer van Koophandel kun je aanspraak maken op een hoop financiële voordelen. Denk hierbij aan kortingen door een zakelijke tankpas of btw terugvragen op aankopen als laptops en een nieuwe telefoon. Ook wat betreft werkkleding zijn er voordelen te behalen als zzp’er. Maar je kunt niet alle kleding zomaar zakelijk opvoeren. In dit artikel leggen we meer uit over zakelijke kleding als zzp’er.

Waarom kleding zakelijk kopen?

Voor veel ondernemers zijn de twee voornaamste redenen om kleding zakelijk te kopen het financiële voordeel dat hiermee gemoeid is en het uitstralen van een zekere mate van professionaliteit. Maar, welke kleding mag je zakelijk opvoeren zodat de kosten aftrekbaar zijn? Om met de deur in huis te vallen: alleen als je kan bewijzen dat je kleding alleen zakelijk gebruikt wordt je deze zakelijk opvoeren. In dit geval is wel 100% van de kosten die je maakt voor werkkleding aftrekbaar.

Hoe bewijs je dat kleding uitsluitend zakelijk gebruikt wordt? Er zijn twee mogelijkheden om dit te doen in de ogen van de Belastingdienst. De werkkleding moet óf een overall of uniform zijn, of er moet een logo van minstens 70 vierkante centimeter (nog geen 10 cm bij 10 cm) op staan. Dit logo moet zichtbaar zijn. Het mag dus niet aan de binnenkant van je jas of voering geprint worden.

De kosten die je maakt voor kleding die voldoet aan bovengenoemde voorwaarden zijn dus aftrekbaar van je belastbare winst. Daarnaast kun je ook nog de btw die je betaald hebt (21%!) terugvragen tijdens je aangifte omzetbelasting.

Werkkleding laten bedrukken

Afhankelijk van het product of dienst dat je aanbiedt, kan je zelf de afweging maken of bedrukte bedrijfskleding iets voor jou als zzp’er is. Als je veel met (potentiële) klanten in aanraking komt, kan het zeker interessant zijn. Er zijn talloze opties waar je uit kan kiezen, T-shirts, polo’s, truien of jassen. Onthoud wel dat je logo minstens 70 vierkante centimeter in beslag moet nemen, wil je de kosten op kunnen voeren.

Zelf werkkleding laten bedrukken?

Tegenwoordig hoef je geen duur marketingbureau meer in te huren om werkkleding te laten bedrukken. Dit doe je zelf gemakkelijk en goedkoop via Drukwerkdeal.nl! Het ruime assortiment biedt eindeloos veel mogelijkheden voor jouw nieuwe bedrijfskleding.
Bedrijfskleding laten drukken!

Tips voor het laten bedrukken van werkkleding

Het is kinderlijk eenvoudig om zelf kleding te bedrukken, maar toch zijn er enkele tips die je een heel eind kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan de levertijd. Bij sommige bedrijven kan het weken of zelfs maanden duren voordat je nieuwe zakelijke kleding binnen is. Als er haast bij is kun je dus beter dichter bij huis bestellen en iets meer uitgeven.

Er zijn ook drukkerijen die veel verborgen kosten in rekening brengen wanneer je jouw meesterwerk hebt afgerekend. Dan is die interessante prijs opeens een stuk hoger door bijvoorbeeld verzendkosten. Een ander veelvoorkomende extra kostenpost is korting die in eerste instantie wordt gegeven bij grote afname. Uiteraard hoef je geen honderden T-shirts te bestellen, maar hierdoor gaat de weergegeven prijs wel omhoog. Deze bedrijven weten dat je veel moeite in je design hebt gestoken en gewoon door wil gaan naar bestellen. Kijk of je hier van te voren achter kunt komen.

De kwaliteit van de aangeleverde bestanden is enorm belangrijk. Als je een bestand aanlevert waar je de pixels in kunt tellen, zal dit ook op je kleding terug te zien zijn. Let dus extra goed op de kwaliteit van de foto’s of logo’s.

Zeker weten dat het goed zit? Laat dan je zakelijke kleding bedrukken bij Drukwerkdeal!