ZZP Start
ZZP Start

NS-Business Card

zwanger-als-zzp'er-zez

Een eigen auto kan natuurlijk prettig zijn als ondernemer, maar uit een recent onderzoek is gebleken dat reizen met het openbaar vervoer nog steeds tot bijna 30% goedkoper is dan met een eigen auto. Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk beter voor het milieu. Kies je ervoor om als zzp’er voornamelijk met het openbaar vervoer te reizen, dan is het goed om te weten dat de NS een business card heeft speciaal voor zzp’ers.

Wat is de NS-Business Card?

De NS heeft speciaal voor zzp’ers een eigen business card ontwikkelend. Wel zo handig, want dat scheelt weer het sparen van bonnetjes en het bijhouden van een aparte boekhouding voor als je zakelijke reiskosten. Door de kaart aan te schaffen kun je namelijk eenvoudig bijhouden hoeveel je zakelijk reist. Dit geldt zowel voor reizen die je maakt met de trein, bus, tram als metro in Nederland. Daarnaast kun je de kaart ook gebruiken voor de meeste internationale treinreizen.

Wanneer je in- en uitcheckt met deze NS Business Card, wordt dit direct geregistreerd. Vervolgens krijg je maandelijks een factuur, je betaalt dus achteraf en kunt eenvoudig zien wat je zakelijk reiskosten zijn. En nog meer goed nieuws: de kaart is vooralsnog gratis.

Moet ik altijd in dezelfde klasse reizen met mijn Business Card?

Kies je voor een NS-Business Card dan kies je bij het afsluiten ervan voor de klasse waarin je dit wilt doen. Dit betekent echter niet, dat je nooit een keer kan wisselen. Vind je het bijvoorbeeld fijn om bij drukte in de eerste klas te zitten en tijdens de daluren in de tweede klas? Dat is geen probleem, je kunt dit makkelijk tijdelijk of permanent regelen bij de kaartjesautomaten op het station.

Abonnementen

Bij het afsluiten van de gratis NS-Business Card kun je nog een abonnement afsluiten, bijvoorbeeld een kortingskaart voor de daluren. Vanzelfsprekend betaal je hier wel abonnementsgeld voor. De NS kent verschillende abonnementen die je kunt combineren met de NS-Business Card, hiervoor kun je het beste op de site van de NS kijken. Besluit je ook een abonnement erbij te nemen? Weet dan dat je hier maximaal drie mensen op mag mee laten reizen. Als zzp’er zul je dit misschien niet snel doen, maar het is wel handig om te weten!

Hoe kom ik een NS-Business Card voor zzp’ers?

De NS-Business Card voor zzp’ers bestel je eenvoudig online bij de NS, eventueel samen met het abonnement wat je wilt afsluiten. De enige voorwaarde die wordt gesteld voor het afsluiten van een NS-Business Card is dat je als ondernemer staat ingeschreven bij de KvK. Na het invullen van je gegevens dien je vervolgens een pinbetaling van €0,01 te doen, zodat de NS je zakelijke rekeningnummer heeft. Hierna zul je de NS-Business Card toegestuurd krijgen naar het adres dat je hebt ingevuld en kun je gaan reizen met je zakelijke kaart.

Andere voordelen

De NS-Business Card is niet alleen handig als je veel met het openbaar vervoer reist. Je kunt de kaart ook voor andere zaken gebruiken, zoals:

  • Huren van Greenwheels auto’s
  • Gebruik van taxi
  • OV-fiets huren
  • Betalen bij parkeren
  • Internationaal reizen
  • Gebruik fietsenstallingen
  • Gebruik van Regus werkplekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *