ZZP Start
ZZP Start

Tankpas

Als zzp’er wil je het liefst zo min mogelijk administratie. Liever doe je waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Ben je veel onderweg, dan zul je van je tankbeurten bonnetjes moeten verzamelen om je brandstofkosten af te kunnen trekken van de belasting. Veel zzp’ers vinden het bewaren en ordenen van al deze bonnetjes erg vervelend. Een tankpas kan dan een uitkomst zijn. Lees hier alles over de voordelen die een tankpas biedt.

Wat is een tankpas?

Met een tankpas kun je afrekenen en worden je brandstofkosten automatisch op de pas geregistreerd. De tankpas wordt door verschillende partijen aangeboden en heeft dan soms een andere naam, zoals de tankcard, tankkaart of brandstofpas. Het principe is bij alle varianten hetzelfde, al bieden sommige partijen nog extra opties aan. Zo kan je soms met de pas ook in het openbaar vervoer betalen of maakt de tankpas ook betaald parkeren op straat mogelijk, zodat je echt al je vervoerskosten in de maand overzichtelijk op één rekening terug kunt vinden.

Wat is het voordeel van een tankpas?

Een tankpas heeft verschillende voordelen. De voornaamste reden om een tankpas aan te schaffen is dat je aan het eind van de maand -of bij je kwartaalaangifte- in één oogopslag duidelijk hebt wat je brandstofkosten zijn geweest en hoeveel je af kan trekken van de belasting. Dit maakt de BTW-aangifte een stuk eenvoudiger. Daarnaast kent een tankpas nog meer voordelen.

Korting

Naast een overzichtelijke administratie geven de meeste partijen korting als je met een tankpas afrekent. Meestal is dit niet bij alle tankstations, maar bij geselecteerde tankstations. Naast korting op tanken krijg je met een brandstofpas soms ook korting op andere zaken, bijvoorbeeld wanneer je je auto door de wasstraat haalt. Op deze manier verdien je een tankpas al snel terug.

Andere extra’s

Naast het vereenvoudigen van je administratie en het geven van kortingen op je brandstof geven veel aanbieders van tankpassen extra opties. Soms kun je de kaart ook gebruiken om mee te parkeren of kun je er onbeperkt ruitenvloeistof mee halen op bepaalde punten. Ben je veel met de auto onderweg voor je werk, dan kunnen dit soort extra’s heel handig zijn.

Digitaal

Heb je geen tankpas dan zul je een papieren administratie bij moeten houden van al je tankbonnetjes. Houd je niet van multomappen vol met bonnetjes? Dan zal je het fijn vinden dat je dankzij een tankpas digitaal je administratie bij kunt houden. Dit is overzichtelijk en zorgt ervoor dat je aan het eind van het jaar eenvoudig je benzinekosten van het eerste kwartaal terug kunt vinden, wel zo handig bij de belastingaangifte!

Wat kost een tankpas?

Er zijn veel verschillende aanbieders van tankpassen, de prijs varieert per aanbieder. Een tankpas kost gemiddeld zo’n €10,- per maand. Ook zijn er gratis tankpassen op de markt. Wellicht lijkt dit de beste keus, maar meestal bieden deze geen kortingen aan. Voor wie veel rijdt, is een tankpas die wel wat kost maar tevens korting biedt op een tankbeurt vaak snel terug verdient en dus de investering meer dan waard.

Welke tankpas is het beste?

Welke tankpas het beste is, hangt af van je situatie en waar je woont. Er zijn namelijk tankpassen die gekoppeld zijn aan bepaalde tankstations. Deze kunnen enorm handig zijn als veel van deze tankstations zich op jouw woon- werkverkeer bevinden. Reis je echter door heel het land, dan zal je voorkeur uitgaan naar een tankpas die je bij verschillende tankstations kunt gebruiken.

Tankpas aanbieders

Eén gedachte over “Tankpas”

  1. 🔰 Transfer 31 069 Dollars. GЕТ >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--396368-03-13?hs=1afdf5c712bf78af9c5d10e7342e456b& 🔰 schreef:

    l5ctab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *