ZZP Start
ZZP Start

Boekhoud apps

De meeste mensen worden zzp’er omdat ze zich willen richten op waar ze goed in zijn, op wat ze leuk vinden. Voor de een is dit vormgeven, de andere wil graag als zelfstandig ondernemer voor de klas staan. Voor veel van deze ondernemers is het ergerlijk om een aantal maanden na inschrijving bij de KvK erachter te komen dat er wel heel veel tijd gaat zitten in het bijhouden van de boekhouding. Zo moet je offertes en facturen maken en moeten alle in- en uitkomsten bijgehouden worden. Hier gaat tijd in zitten.

De Belastingdienst gaf het al aan ‘leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’. Hieronder vergelijken we de 7 beste apps voor boekhouden om het makkelijker te maken voor zzp’ers om zelf de boekhouding te doen.

e-Boekhouden

Dit boekhoudprogramma beschikt over vrijwel alle functionaliteiten die zzp’ers nodig hebben om de boekhouding effectief te doen. Denk hierbij aan factureren, offertes maken, boekhouden, urenregistratie, relatiebeheer, voorraadbeheer en meer. Een functionaliteit die het team van ZZPStart.nl veel gebruikt is de scan/mail & herken functie. Hiermee kun je een factuur simpelweg doormailen naar e-Boekhouden en zal deze herkend worden en in de boekhouding toegevoegd worden.

Verminder administratief werk met e-Boekhouden. Het bedrijf komt startende zzp’ers tegemoet, de eerste 15 maanden na je inschrijving gebruik je de software volledig gratis. Daarna kun je verschillende modules kiezen, zodat je zelf bepaalt waar je voor betaalt. Probeer e-Boekhouden nu gratis uit.

Visma

Bij Visma eAccounting staat automatisering voorop. Door zo veel mogelijk boekhoudprocessen te automatiseren wordt er veel tijd bespaard voor jou als ondernemer. Visma helpt je om slim en eenvoudig te factureren, door middel van een koppeling aan je bankrekening.

Benieuwd of Visma eAccounting iets voor jou is? Probeer deze app voor boekhouden gratis en ervaar zelf de voordelen van dit handige pakket.

Rompslomp

Dit boekhoudpakket neemt de rompslomp van het boekhouden van je over, letterlijk. Rompslomp is geschikt voor zowel startende zzp’ers als voor ervaren ondernemers met een complexere boekhouding. Ook bij dit pakket betaal je alleen voor wat je echt gebruikt. Je kunt namelijk zelf selecteren welk pakket het beste bij jou past, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

Maak gepersonaliseerde facturen en offertes, houd je eigen boekhouding bij en laat klanten via iDeal betalen. Probeer alle functies van het boekhoudprogramma Rompslomp nu gratis uit.

Myfinance

Myfinance is de boekhoud app voor zzp’ers. Het handige aan dit boekhoudprogramma is dat het met één knop aan bijna alle grote banken van Nederland gekoppeld kan worden. Als je (zakelijk)bankiert bij ABN AMRO, bunq, ING, knab, Rabobank of Triodos Bank kun je ervoor kiezen om je bankgegevens te koppelen aan je boekhouding. Wel zo makkelijk.

Niet alleen zzp’ers kunnen de software gebruiken. Myfinance stelt zelf dat ook bedrijven met 30 medewerkers voordeel hebben bij dit pakket. Een mooie functie is de automatische btw-aangifte die Myfinance uitrekent. Hierdoor bespaar je jezelf ieder kwartaal tijd. Tijd die je kunt besteden aan het werk dat je écht leuk vindt.

Tijd besparen op je btw-aangifte? Start nu de gratis proefperiode van Myfinance.

Yoursminc

Vrijwel alle boekhoudpakketten bieden de mogelijkheid om offertes en facturen te maken, een handige en eenvoudige btw-aangifte en het bijhouden van je urenregistratie. Wat Yoursminc uniek maakt is de koppeling met diverse software voor webshops, zoals Magento, WooCommerce, Mijnwebwinkel en CCV Shop. Hierdoor komen alle orders automatisch in je administratie terecht. Scheelt jou weer tijd!

Probeer de basisfunctionaliteiten van Yoursminc nu gratis uit en bekijk of deze boekhoud app iets voor jouw onderneming is.

Boekhouding voor zzp’ers

Een goed boekhoudpakket mét app helpt je als zzp’er op weg met je boekhouding. Gelukkig hoef je het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden. In de boekhouding sectie van ZZPStart.nl lees je tips over boekhouden van collega zzp’ers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *