ZZP Start
ZZP Start

Zakelijke

Als ondernemer kun je aanspraak maken op veel zakelijke voordelen. Zo betaal je geen btw en kun je de kosten van de belasting aftrekken. In de praktijk blijkt dat je zo al gauw 40-50% korting kunt verkrijgen in totaal. Op deze pagina lees je meer over welke zakelijke kosten er voor zzp’ers bestaan en hoe je hiervan kunt profiteren.

Zakelijke energie

Vrijwel iedere zzp’er kent de energiemaatschappijen wel die kersverse ondernemers opbellen met aanbiedingen voor zakelijke energie. Het is als ondernemer mogelijk om veel geld te besparen op je energierekening, mits je voldoet aan een aantal voorwaarden. Hoe je zakelijke energie het beste in kunt zetten lees je hier.

Zakelijke lease auto

Als zelfstandige ondernemer heb je te maken met veel kosten en investeringen. Zo kan het zijn dat je veel geld kwijt bent aan een website, bedrijfspand en arbeidsongeschiktheidsverzekering bijvoorbeeld. De aanschaf van een zakelijke auto kan hierdoor moeilijker worden. Wanneer je wel een auto nodig hebt voor je werkzaamheden kom je uiteraard in de knel. In dit geval kan zakelijk leasen een uitkomst zijn. Zo kun je het grote aankoopbedrag spreiden over een langere periode en heb je recht op een aantal extra services.

Zakelijke tankpas

Met alleen een zakelijke lease auto haal je nog niet het optimale uit je ondernemerschap. Het gebruik van een zakelijke tankpas kan je veel kortingen opleveren en versimpelt daarnaast de boekhouding enorm. Met deze tankpas hoef je niet langer alle bonnetjes van het tanken te bewaren. Deze worden vanzelf opgeslagen in de online omgeving van je zakelijke tankpas.

NS-Business Card

Het kan zijn dat je voor je onderneming wel veel reist, maar de auto kunt laten staan. Het openbaar vervoer kent meerdere voordelen ten opzichte van het rijden van een eigen auto. Om het nog aantrekkelijker te maken voor zakelijke reizigers heeft de NS de NS-Business Card uitgebracht. Hiermee kun je achteraf betalen en hoef je geen bonnetjes meer te bewaren. Lees meer over de NS-Business Card.

Zakelijke telefonie

Zowel een smartphone als abonnement kunnen zakelijk aangeschaft worden als zzp’er. Je hebt deze immers nodig om contact met klanten te hebben. Op de pagina zakelijke telefonie lees je tips voor het afsluiten van zakelijke telefonie abonnementen en meer.

Werkkleding

De aanschafkosten van werkkleding mag je volledig opvoeren als bedrijfskosten. Dit betekent dat je het van je belastbaar inkomen af mag trekken én de btw terug mag vragen. Niet ieder kledingstuk kan zomaar opgevoerd worden als werkkleding, er zijn uiteraard voorwaarden opgesteld door de Belastingdienst. Lees meer over zakelijke kleding als zzp’er.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *