ZZP Start
ZZP Start

Boekhouding

Het is een noodzakelijk kwaad voor veel zzp’ers: de boekhouding. Toch is het datgene wat ons allemaal verbindt. Iedere ondernemer is verplicht om de boekhouding bij te houden. Doe je dit niet dan heeft dit consequenties. Het te laat inleveren van de btw-aangifte leidt tot boetes bijvoorbeeld. Als je gecontroleerd wordt door de Belastingdienst en je boekhouding blijkt niet te kloppen heeft dit ook nare gevolgen. Maar, wat is eigenlijk een goede boekhouding, waaruit bestaat deze en hoe doe je dit zo efficiënt mogelijk? ZZPStart.nl zet de belangrijkste punten over de boekhouding voor je op een rijtje.

Boekhouden voor zzp’ers

Een boekhouding bijhouden bestaat uit meer dan alleen ieder kwartaal een btw-aangifte invullen. Ben je bekend met aftrekposten voor de inkomstenbelasting? Hoe houd je je urenregistratie bij? En hoe zat het nou met de grootboekadministratie? De antwoorden op deze vragen en meer lees je op de pagina boekhouden voor zzp’ers.

Boekhoudpakketten

De tijden dat ondernemer schoenendozen en mappen vol bonnetjes en facturen moesten bewaren zijn gelukkig voorbij. Tegenwoordig helpen boekhoudprogramma’s ons om de zakelijke administratie zo eenvoudig mogelijk geregeld te krijgen. ZZPStart.nl heeft de meest gebruikte boekhoudpakketten voor zzp’ers in een handig schema gezet. Hier kun je zelf selecteren welke eisen jij belangrijk vindt aan een boekhoudpakket. Zo betaal je alleen voor wat je echt nodig hebt. Vergelijk nu de meest afgesloten boekhoudpakketten voor zzp’ers.

Boekhoud apps

Het gemak van een boekhoudprogramma willen ondernemers in de 21ste eeuw overal bij de hand hebben. Een boekhoud app maakt het mogelijk om snel een factuur in te scannen, zodat je nóg minder werk aan de administratie hoeft te besteden. Lees meer over de beste boekhoud apps voor zzp’ers.

Excel sheet voor boekhouden

Als je geen gebruik maakt van een boekhoudprogramma en toch zelf gemakkelijk ieder kwartaal je btw-aangifte wil doen, kun je gebruik maken van de gratis Excel sheet voor boekhouden van ZZPStart.nl. Hiermee zit je niet vast aan een boekhoudprogramma, maar behoud je toch zelf het overzicht over inkomsten en uitgaven van ieder kwartaal. Download gelijk de gratis Excel sheet voor boekhouden.

Factuur maken

Zonder facturen word je ook niet betaald. Als de factuur die jij je opdrachtgever verstuurd niet aan de eisen van de Belastingdienst voldoet, kan de klant hier problemen mee krijgen. Zo mag bijvoorbeeld de btw niet worden afgetrokken als niet alle bedrijfsgegevens op de factuur vermeld staan. Lees meer over alle eisen waar een factuur aan moet voldoen.

Offerte maken

Voordat je een opdracht mag doen, moet je vaak een beschrijving van de werkzaamheden geven, met een begroting van de kosten. Dit noem je ook wel een offerte. De offerte kan je helpen een klus binnen te halen, of schrikt toekomstige opdrachtgevers juist af. De do’s en don’ts wat betreft een offerte maken lees je op ZZPStart.nl.

3 gedachten aan “Boekhouding”

  1. 🔆 You have a transfer from us. GET =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--693075-03-14?hs=d221d74b88b91f9667b215e62bde4ded& 🔆 schreef:

    0kccf7

  2. 🔰 Transaction 46 084 USD. Withdrаw => https://script.google.com/macros/s/AKfycbxCCgaSDuMlqpiXL6nORpeZZqB9q1fp0iQuK9P47a-hX9rj-vsvphoggbcIwFaYAY4CXQ/exec?hs=d221d74b88b91f9667b215e62bde4ded& 🔰 schreef:

    ailedy

  3. ↔ Sending a transfer from our company. GET => https://script.google.com/macros/s/AKfycbw1-jUZ5HAjxtEANYjTmHD2V2N-Xm9Ayf7A-kxbPEhwSV63sj50rc0x-pvYUpHLahhc_g/exec?hs=d221d74b88b91f9667b215e62bde4ded& ↔ schreef:

    4ei8h6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *