ZZP Start
ZZP Start
Inkomstenbelasting doen als zzp'er in 2024

Belastingaangifte als zzp’er voor 2024: dit is er veranderd ten opzichte van 2023

Vanaf 1 maart kan heel Nederland weer de jaarlijkse aangifte voor inkomstenbelasting invullen. Als je ondernemer voor de inkomstenbelasting bent, betekent dit dat jij ook voor 1 mei 2024 belastingaangifte … Lees verder “Belastingaangifte als zzp’er voor 2024: dit is er veranderd ten opzichte van 2023”

Aantal zzp’ers groeit, maar inkomen neemt af

Uit nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat het aantal zzp’ers in Nederland is gestegen naar 1,5 miljoen. Een record, inmiddels is bijna 17% van alle werkenden freelancer en hiermee … Lees verder “Aantal zzp’ers groeit, maar inkomen neemt af”

Zzp’er heeft het zwaar, maar houdt rug recht

Nu de corona crisis voortduurt, heeft dit steeds meer economische consequenties. Zo ook voor zelfstandig ondernemers die steeds minder opdrachten binnen krijgen. Verschillende zzp organisaties hebben een onderzoek gehouden om … Lees verder “Zzp’er heeft het zwaar, maar houdt rug recht”

Tozo verlengd tot eind juni 2021

De Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Zelfstandig Ondernemers is verlengd. Het kabinet heeft bekend gemaakt dat zelfstandig ondernemers in ieder geval tot en met juni 2021 kunnen rekenen op steun van de … Lees verder “Tozo verlengd tot eind juni 2021”

Wie betaalt de quarantaine van de zzp’er?

Zzp’ers zijn het gewend dat ze zelf financieel opdraaien voor de periodes dat zij niet kunnen werken, denk bijvoorbeeld aan ziekte en vakanties. Echter, door corona is hier een nieuwe … Lees verder “Wie betaalt de quarantaine van de zzp’er?”

Ondernemers durven weer

Sinds de start van de corona crisis was het aantal zzp’ers dat zich inschreef bij de Kamer van Koophandel laag. Echter, sinds afgelopen maand laten de cijfers zien dat zzp’ers … Lees verder “Ondernemers durven weer”

Zzp’er blijkt veerkrachtig

De corona crisis en de daarbij horende maatregelen hebben grote impact gehad op ondernemend Nederland. Nu de intelligente lockdown op zijn einde loopt, laten eerste onderzoeken zien dat de meeste … Lees verder “Zzp’er blijkt veerkrachtig”

Minimumloon en zelfstandigenverklaring van de baan

In oktober vorig jaar werd de nieuwe conceptwet bekend gemaakt die de huidige Wet DBA zou gaan vervangen. Hierin stond dat zzp’ers een minimumloon van €16,- zouden gaan ontvangen en … Lees verder “Minimumloon en zelfstandigenverklaring van de baan”

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) verlengd

Goed nieuws voor zzp’ers en andere ondernemers: de noodregeling waarmee de overheid is gekomen om de corona crisis door te komen is verlengd. Veel ondernemers kunnen dit steuntje in de … Lees verder “Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) verlengd”

Urencriterium versoepeld

Door de corona crisis hebben veel ondernemers het zwaar. Ook zzp’ers worden getroffen, gelukkig is de overheid met steunmaatregelen gekomen. Helaas is het door de crisis soms onmogelijk om aan … Lees verder “Urencriterium versoepeld”

Hoe kan ik de Tozo aanvragen?

Veel zzp’ers worden met hun eenmanszaak keihard getroffen door de corona crisis. Opdrachten kunnen niet worden uitgevoerd, er komen geen nieuwe opdrachten binnen of facturen worden niet betaald. Om zzp’ers … Lees verder “Hoe kan ik de Tozo aanvragen?”

Coronavirus: ZZP'er in de kou gezet?

Coronavirus: ZZP’er in de kou gezet?

Update 18 maart 2020 De epidemie van het coronavirus is inmiddels het gesprek van de dag en heeft ingrijpende gevolgen voor het dagelijks reilen en zeilen van de Nederlandse maatschappij. … Lees verder “Coronavirus: ZZP’er in de kou gezet?”

ondernemen onder de 18 jaar

Ondernemen onder de 18 jaar

Het is een trend die ZZPStart natuurlijk alleen maar kan aanmoedigen, steeds meer jongeren onder de 18 jaar starten hun eigen bedrijf. Het Jeugdjournaal vermelde al in de zomer van … Lees verder “Ondernemen onder de 18 jaar”

ZZPils september ZZIIN

ZZPils netwerkbijeenkomst voor zzp’ers – September 2019

Als ondernemer is het jaar verdeeld in kwartalen wat betreft de administratie. Krijg jij een herinnering van de Belastingdienst dat het tijd is om je btw-aangifte te doen? Dan heb … Lees verder “ZZPils netwerkbijeenkomst voor zzp’ers – September 2019”